Valborg

Jag och Pelin
Ni får en fin partybild på fjollorna från nyår. Båda ser helt drogade ut, men det är ju det som gör den så underbar!

Just nu är jag lite stressad, men ville tvunget skriva en snabbis här om vad som händer idag :)
Jag håller nu på att göra mig snabbt i ordning, ska iväg till väla med mamma när hon kommer hem (om fem min kanske?) och försöka hitta lite grejer, trevligt!
Efter det ska mor och far bort så då blir det lite förmys hos mig med girlsen, iallfall jag och Pelin och Johanna antar jag. Sen blir det fest i Freddes stuga. Blir säkert fint!

Hoppas alla får en härlig valborg och så! Och tänk på att inte elda, ni kan bli åtalde för mordbrand, haha!
PEACE!

Backe upp backe ner






Här är tre bilder från min ogivande dag i Greviebackar med vårt hus.

Här sitter jag och lyssnar om och om igen på Lasses "Om tiden vill ifatt", älskar'n.
Ikväll läste jag ut min Shopaholic i New York bok, härligt. Men lite synd, nu måste jag beställa nästa två böckerna!
Imorgon är det orientering med Pelin i skolan, och sen är det någonting oskoj på eftermiddagen,
sen är det ledigheet och valborg! Så det är okej.
Och bara för att säga det så körde jag hålerundan idag igen. Fortsätt med detta Tina!

Nu ska jag nanna. Ciao!

Barbecue!









Jalmar och Bea, turtuduvor!




detta var min mysiga fredagskväll.

Igår var jag mest på konfirmationsfest (dock inte i kyrkan, för då kollades på fotboll)
Jag var hos kussemusse Johan vid fyra kom hem vid halv elva, då pyste jag till mina vänner. Det var mest kallt så jag och Pelin gick hem till henne och kollade på film, käka popcorn och drack te. Fast Pelin somnade nästan direkt, så det var mest jag som satt där och kollade på två filmer själv. (Date movie och She's the man! Härligt!) Satt mest och skratta för mig själv och myste med Charlie. Smsa gjordes också. Men det var fint.
(yeas, jag gillar att använda ordet mest)

Nu väntar jag på kontakt från Hannah. Puss.

Dagens musiktips?
Lars Winnerbäck
Speciell låt?
Om tiden vill ifatt

När det pirrar i magen


Idag när allting är sådär jättehärligt (nu bortser jag från den nationella provet i matte som var) och solen har varit framme och det verkligen varit vår och fina vänner och så, Samt slapp dag överlag, så pirrar det lite i magen.

Jag kollade på de sista extramterialet på 300 eMIL idag också, då pirrade det också lite i magen.
Men inte på det sättet, inte på det pirret som man får när man ser den man tycker om flera tiotals meter ifrån komma mot en, och det riktigt lyser om en samtidigt som man bara vill springa och slänga sig i famnen på den andra.
Det pirret man får av tanken på att få gömma sina kalla fingrar i någons varma hand.
Ta mig inte fel nu, pirret man får av det fina vädret och de alldeles fina vännerna är också helt underbart.

Men nu ikvällen fick Emil mig att tänka på hur fint kärleken kan vara. Hur fint det där pirret sätter sig i magen hos någon människa, just nu. Att man nästan av tanken på hur fint och lyckligt det är för just de personer som får sitt pirr besvarat, blir lite smålycklig själv inombords. Att människor borde ta vara på det fina man har mer, att man inte ska ta någonting för givet. 

Nej, nu ska inte de som inte har något sådant förhållande (jag) gå och bli ledsna och besvikna och tänka på vilken otur man själv har som inte kan gå omkring med det där pirret. Utan vi ska leva för dagen och ta in av allt annat fint vi har.
Men just ikväll kände jag för att ägna några tankar åt hur fin kärlek faktikst kan vara.

"Det finns ingen olycklig kärlek, det är bara alla idioter som inte vill ha någon som gör en olycklig." Emil Jensen

Peace out.
(Bilden är för övrigt från leloveimage.blogspot.com)

300 eMIL

300 eMIL skivan, signerad! Jag posade med den fina saken i camen.

Idag gjorde jag mitt livs första yoga-pass. Det var spännande, inte riktigt min grej men visst. Lugnt var det iallafall. Och vi fick saft och bullar!
När jag kom hem beredde jag mig på multiplikationstabellen, men när jag kommer in i köket ligger min 300 eMIL film/skiva på bordet, som jag helt hade glömt bort att jag beställt. När jag märker det hoppar jag runt och allting kändes plötsligt så mycket bättre. (En smutta lycklig kände jag mig, pga denna..)
Så jag skippade matten och gjorde mig en kopp te och kollade på Emil Jensen! Visst, den varade bara en halvtimme (själva filmen/berättelsen, men sen finns där ju massvis av extramaterial med intervjuer, uppträdande osv.) men åh, vad dens log mina förväntningar. Eller kanske inte, han var precis lika förundransvärd som alltid. Bäst. Det skvätte från ögonen ett antal gånger, men vad begär ni? Jag är inte mer än människa.
Han säger ju så bra saker så att det finns ju bara inte.

Nej, nu ska jag försöka ta in allting, igen. (Att det alltid ska bli så överväldigande när man hört honom på något vis, man blir van i längden, men det är alltid lika fint. Att han berör som han gör ju. Att man faktikst tar till sig. Fint!!!)

Dagens allt?
EMIL JENSEN


feber och frossa

Som ni ser är det annorlunda här på bloggen, jag velar och försöker göra den lite snyggare. Jag är dock ganska kass på det. Jag som skulle lagt mig för längesen, särskillt nu när jag är sjuk. Imorgon måste jag dessvärre ta mig till skolan, vill göra kemiprovet så att det blir gjort. Jag orkar inte ha en massa att göra nu i slutet, bättre att få det överstökat.

Idag har jag mest sovit, gjort en del matte också faktikst. Vid fyra skulle var jag på vårdcentralen också. Jag börjar bli stammis där känns det som. Jag fick iallafall mina jeansleggins från gina i postlådan idag, ett par svarta och ett par ljusblåa igen (eftersom mina förra gick sönder).

Den senaste halvtimmen har något krampat i magen på mig, fan vad ont det gör. Hoppas det går över tills imorn.
Peace.

Grattis farmor!

Här sitter jag med ett förbannat halsont och lyssnar på Blue. Resten av familjen äter tårta hos farmor, jag gick därifrån. Känner mig lite sjuk, men det låtsas vi inte om!
Jag vill ha nya kläder, i massor, tack. Har fått någon sorts kick och kollar runt överallt på nätet. Jag vill ha det, det och det och det, det och det! Lite jobbigt med tanke på att jag ska spara mina pengar till Hultsfred dock. Får flirta lite med mamma och pappa, hehe.

 

Två bilder på ingen annan än mig själv! Fan vad kul.

Dagens musiktips?
The Sounds
Speciell låt?
Tony the beat

I seems to me that maybe.

Dagen i sig har varit ganska tråkig, först skola, sen hem och skriva på SOarbete som ska lämnas in imorn, sen till skolan på utvärderingssamtal, och sedan hem för att skriva klart SOarbetet. Vilket blev klart, Nu. Halv elva. Åh så trevligt. Nej inte direkt, men det känns ändå bra. Jag vet inte varför, men det känns bra. Inte skolan och så just kanske, men allmänt liksom. Åh, hoppas det fortsätter så.

Jag hämtade mina två böcker jag beställt som kom idag:
1. En shopaholic i New York
Jag har läst en annan med Sophie Kinsella, inte av shopaholic-böckerna, utan "Mina hemligheter" och den var jättebra. Dessutom är alla de böckerna väldigt rekommenderade såatteh, sen har jag ju sett första boken på bio, så börjar med andra, he-he.
2. Känn pulsen slå
"Uppföljaren" till Vingklippt ängel, en bok jag läste för längesen. En jävligt gripande självbiografi. Den första var hemsk, men också jättebra såatteh, det blir säkert bra.

Imorgon ska jag till frissan! Äntligen! Och på kvällen kolla på en tydligen jättedålig dramavisning, som Pelin är med i.
På förmiddagen åker vi även till ett musem med skolan ju, så det blir nog en bra dag.
Men nu ska jag snart sova. Puss.

14 april.

Hallå hallå. Jag skrev ett jättelångt inlägg igår, men det försvann när jag var klar. Så jag blev sur och orkade inte skriva om. Just so you know. Jag tänker alltså skriva ett annat idag. Så:

Skolen skiner och det är verkligen jättehärligt väder nu. Det har det varit senaste veckan om jag hoppas innerligt att det fortsätter! Man mår bra av det. Idag började iallfall skolan, efter en paus på två veckor. Ledigheten har varit great, och första dagen var som jag trodde. Jättetråkig. Gick dock ganska fort. Imorgon ska jag har utvärderingssamtal, alltså sista samtalet på denna skolan. Nice. På torsdag ska vi även till ett museum, det blir nog också nice.
 
För övrigt så är allting lite jobbigt, men försöker faktiskt tänka positivt. Verkligen. Det blir ju inte sämre av det iallfall! Vädret är härligt och vännerna är bra, så allt löser sig nog med tiden.
Jag har dock börjat få beslutsångest över gymnasievalet, jättebra tina, jättebra att komma på det nu. men vafan, så jag har tills 5 maj på mig att bestämma. Frisör, Ängelholm (Då får jag en riktig utbildning och kan bli färdig frisör), eller Media, Halmstad (Då får jag lära mig jättemycket om foto och allt därtill, vilket jag älskar, jag får studera vidare inom det jag vill sen) Åh, jag vet inte vad jag vill. Har ju kommit in preliminärt på båda också, vilket inte gör det lättare.
Aja, det löser sig säkert det med.
"det gör det alltid, det kommer fixa sig tillslut."

På torsdag har jag tid hos frissan, hoppas hon gör något bra av håret nu dårå. Inte klippa för mycket på längden bara, jag vill ju ha långt hår och det har äntligen kommit en bit på vägen, ju!

Nu tänkte jag underhålla med lite mobilbilder jag hittade på min mobil, intressanta som ointressanta. jag tar ju inte så mycket bilder med min mobilkamera tycker jag (den är sämst, verkligen), men där var ganska många ändå. några få kommer här:

  
 
 

Nu borde jag lägga mig, ska gå upp och dricka lite mjölk först. Jag kommer förmodligen hamna vid TVn med pappa och kolla klart fotbollen, äsh.
Hang loose!

(Dagens musiktips?
Regina Spektor
Speciell låt?
Us)

Pannacotta och tappad mobil.

Igår var det Påskafton, och jag hade kommit på den trevliga idén att bjuda hem några vänner på middag till mig. En efter en hoppade dom av och tillslut var det jag och Vickan kvar.
Jag lagade iallfall till värsta middagen, riktig god faktikst. Jag har nog överträffat mig själv.


Fläskfilé med rosmarin och citron. Ris till det, också sallad.
(skulle egentligen varit kycklingfilé, men med tanke på hela glashistorian vågade jag inte.)


Sen blandades det drinkar.
Johanna och Amanda kom sen, då blev det efterrätt! (Som jag gjorde alldels själv, den med!)


Ta-daaa! Pannacotta, jättegott, och enkelt.

Vi beställde taxi, eftersom att skånetrafiken inte ville gå som vi ville. Så vid halv tio hoppade vi in i den och åkte till Freddes stuga, där det var party. Japp, sen var det party all night long, ungefär. Det röktes vattenpipa, snackades skit, begav oss mot Gunnarsson. Gick långt på strumpor, åkte på flak en bit. Det var trevligt. Sen blev det lugnare, väl framme började jag och Tobbe rita kartor och grejer. Sen var det Sagan om ringen som gällde. Fast egentligen inte, jag tror inte jag kollade egentligen. Fick sedan skjuts hem vid tre-tiden.
Trevlig kväll iallfall, allt från min dunder-mat till en halv-knäpp partykväll.

Nu sitter jag här och gör inget vettigt, åt frukost ute i det fina vädret med familjen vid tolv-tiden. Senare ska jag ut med Tjong och gå en runda. Får se vad som händer sen.
Peace out!

Dagens musiktips?
The Kooks
Speciell låt?
Seaside

Nu ska vi leva loppan!

Igår tog jag 08.29 bussen med Hannah. Vi skulle på skånska äventyr med kommunaltrafik. Det var fint. Mer om det en annan dag, för jag orkar inte berätta allt fint. Mer bilder återkommer jag med en annan gång. Men hela dagen var väldigt fin iallfall.



Idag har varit mindre värd, har varit hemma och sovit, gått ut med hunden, suttit vid datorn och druckit te.
Nu ikväll åkte Pelin till Helsingborg, utan mig. Då var det inte mycket att hurra för, tills Mattias gjorde kvällen bra igen, som vanligt. Sånt är han väldigt bra på. Vi har pratat om allt och ingenting. Sen pratade jag mest om Pippi och satt och sjöng med till alla låtarna, som jag hittade på youtube. Jag letade upp alla mina Pippi-filmer. Det var dock inte så svårt, dom står prydligt i en hylla där uppe, bland alla mina andra gamla VHS-filmer. Jag har iallfall alla förutom den sista filmen i den lilla seriern, men den har jag hittat på blocket nu och även mejlat till säljaren. Fint!

Nu ska jag lägga mig i min bäddsoffa, dricka te och kolla på Pippi.
Tjolahopp!

(Dagens musiktips?
Pippi Långstrump
Speciell låt?
Här komer Pippi Långstrump

eller Kom an, kom an, pirater!)


Jag kan vänta, och jag väntar nu.

Jag är jättedålig på att hitta på roliga saker, därför har jag inga roliga saker att skriva här. Too bad.
Idag kollade jag på fiskar och dyl, åt min lillebror. Japp, nu har han fått sitt akvarim och allt därtill, förutrom fiskarna då.
Dom ska dom nog köpa imorn verkar det som. Där var iallfall en skithäftig fisk som var hälften skrikgul och hälften skriklila, men den var tydligen salvatten fisk, så det funka inte. Häftig var den iallafall!

Imorgon eller övermorn, beroende på vädret, ska jag och Hannah iväg, bort och iväg. Bara åka, känns fint.
Ikväll kommer nog Pelin, puss.

Jag tänkte nu lägga upp några bilder från praoveckan, men sidan vill inte.
De kommer kanske senare, hang loose


Now, what's holding you back?

Som den ensamma flickan under täcket höll jag för öronen allt vad jag kunde
slukades istället av min ilande tinnitus
hjärtat slog hårdare än någonsin och en sekund kändes mer som minuter
läste samma citat om och om igen för att lätta känslan
"Från din mun har han kysst
det sista av motstånd som fanns"
då slog andra hjärtslag, dem som känns och gör ont
sekunden kändes då istället som dagar
till slut minskade trycket och mitt första andetag blev mer en pust av lättnad

Don't believe in what they say and what you always been told.



Peppen är igång, denna dagen har nästan varit för bra (förutom halvtio-bussen men äh!), så snart skiter väl någonting sig. MEN ÄN SÅ LÄNGE ÄR DET MESTA HÄRLIGT SOM SÖREN och det känns Bra!

Praoveckan är slut, jag har haft väldigt trevligt och har lärt mig en hel del och idag fick jag sluta halv tolv.
Solen skiner som sören och man skulle tom kunna säga att det är varmt ute. I förmiddags satt jag bara på en bänk i solen och andandes ungefär, fint fint fint fint jättemys.
Nästa vecka är det även påsklov! Och alltsammans börjar jag med The Sounds ikväll, fint värre. Maja är nog snyggare än de väldigt många människor som finns.
Jag återkommer kanske med lite bilder från veckan och lite känslor om livet och ting, det märker vi.
Peaaaaaaaace

Dagens musiktips alltså?
The Sounds
Speciell låt?
Om inte alla, Fire